Havens Marokko en Rusland krijgen snelle verbinding

economie
8
22 okt '12
Marokko en Rusland krijgen rechtstreekse dienst tussen havens.

De Deense rederij Seago Line start een rechtstreekse containerdienst tussen Agadir en Sint-Petersburg, die op de terugreis ook Rotterdam zal aanlopen. De eerste afvaart van de nieuwe Baltic Sea Service is voorzien op 10 november uit Agadir. De reis van Marokko naar Rusland zal negen dagen bedragen, omdat er onderweg nergens gestopt wordt. Op de terugreis van Sint-Petersburg naar Agadir zijn er wel aanlopen in Rotterdam en Casablanca.

Met de Baltic Sea Service mikt de shortsea dochter van Maersk Line in de eerste plaats op reeferlading. De start van de dienst valt immers samen met de start van het fruitexportseizoen in Marokko. Ook concurrent CMA CGM kondigde vorige maand de start van een tweede Marokkodienst aan, omdat er vanaf november meer reeferlading is.

Seago Line bedient Marokko al met de Atlantic Sea Service, die vroeger door Maersk Line onder de merknaam KNSM Service werd verzekerd. Die dienst verbindt Agadir in vijf dagen met Rotterdam en gaat daarna door naar Bremerhaven, Kopenhagen en Helsingborg. Op de terugreis naar Agadir worden ook nog Antwerpen en Casablanca bediend.

© Redactie 2012
marokko
rusland
seago line
havens
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?