'Zwangerschap door verkrachting is gift van God'

buitenland
172
24 okt '12
Volgens Mourduck is ongewenste zwangerschap een gift van God.

Opnieuw is een Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse Senaat in opspraak geraakt vanwege een uitspraak over verkrachting en abortus. Richard Mourdock, kandidaat in Indiana, zei dinsdag in een debat dat als een vrouw zwanger wordt door een verkrachting, dat 'de wil van God is'. Mourdock werd tijdens het debat gevraagd of abortus wat hem betreft moet worden toegestaan als een vrouw zwanger raakt door verkrachting of incest.

"Ik heb hier lang mee geworsteld, maar ik kwam tot de conclusie dat het een gift van God is", aldus Mourdock. "En ik denk dat, zelfs als een leven begint door zoiets vreselijks als verkrachting, dat Gods bedoeling was. "Voor de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney komt Mourdocks uitspraak allesbehalve gelegen. Een politieke reclame voor Mourdock, waarin Romney zijn voorkeur voor hem uitspreekt, werd dinsdag voor het eerst uitgezonden.

Romney heeft zich dinsdagavond meteen van Mourdock gedistantieerd. "Gouverneur Romney is het oneens met de uitspraken van Richard Mourdock en ze weerspiegelen niet zijn opvattingen", zei een woordvoerster van Romney. Of de reclame op tv blijft en of Romney Mourdock blijft steunen, is niet bekend. 

Mourdock is niet de eerste Republikein die in opspraak is geraakt door een opmerking over verkrachting. In augustus zei Todd Akin, Senaatskandidaat in Missouri, dat het vrouwelijk lichaam 'de hele boel kan stilleggen' in het geval van een verkrachting en dat vrouwen die dus zwanger worden na een verkrachting niet 'legitiem verkracht zijn'.

© Novum 2012
verkrachting
richard mourduck
god
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?