Schapen Marokko duurder dan voorgaande jaren

algemeen
13
27 okt '12
Het Offerfeest zorgt voor veel vreugde maar kent tevens problemen in Marokko.

Elk jaar vreest de arme consument voor stijgende prijzen. Vaak stort men zich vervolgens in leningen bij banken om een offer te kunnen financieren. Op veel markten werden gisteren veel schapen verkocht tegen hoge prijzen. Zo kost een 'goede schaap' tussen de 3500 en 4500 dirham. Ter vergelijking: in Nederland liggen de prijzen rond de 240 euro. Volgens Kherrati Bouazza, voorzitter van de Vereniging voor Bescherming van de Marokkaanse consument zijn de prijzen iets hoger.

Een Marokkaanse man bezocht een markt in Kenitra om een offer te kopen. Een bezoeker reageerde tegenover Marokkaanse media: 'Ik kwam gisteren langs maar kon niks kopen, de prijzen zijn te hoog. Ik hoop dat ik snel een schaap voor een redelijke prijs kan vinden'. Hij had daarnaast geen goed woord over voor de 'Chennaka' (resellers) die de prijzen omhoog drijven.

Veel Marokkanen vallen daarom terug op supermarkten om schapenvlees per kilo te kopen. Marokko kent elk jaar problemen met prijzen die uit de pan rijzen en handelaren die misbruik van hun positie maken. Sceptici zijn dan ook van mening dat Marokkanen te veel boven hun stand leven ondanks de islamitische flexibiliteit als het gaat om het brengen van een offer.

© Redactie 2012
marokko
schapen
offerfeest
kenitra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi