Geweld Syrië laait tijdens Offerfeest op

buitenland
7
28 okt '12
De wapenstilstand tijdens het Offerfeest is daarmee geschonden.

Syrische troepen hebben zondag, de derde dag van de afgekondigde wapenstilstand, opstandige voorsteden van Damascus bestookt. Ook elders in het land raakte het regeringsleger slaags met rebellen. Dat hebben het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten en de Lokale Coördinatiecomités (LCC) bericht.

Het leger zou met zware beschietingen de opstandelingen uit Arbeen, Harasta en Zamalka hebben willen verdrijven, meldt het Observatorium. Volgens de LCC lieten bij de bombardementen van de oostelijke voorsteden van de Syrische hoofdstad acht mensen het leven.

Het vrijdag afgekondigde staakt-het-vuren, dat tijdens het vierdaagse Offerfeest zou gelden, is een doodgeboren kindje gebleken. Volgens activisten kwamen vrijdag en zaterdag respectievelijk honderdvijftig en honderdtwintig mensen om door het aanhoudende geweld.

Het bestand begon al onder een slecht gesternte omdat de radicaalislamitische rebellen van Jabhat al-Nusra het niet onderschreven en andere opstandelingen en het regeringsleger allerlei voorbehoud maakten.

© Novum 2012
syrië
arabische lente
offerfeest
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?