'PvdA voert links campagne maar regeert op rechts'

algemeen
13
31 okt '12
Ofschoon de VVD gaat regeren met de PvdA, blijft het beleid in grote lijnen neoliberaal.

Dat zei SP-leider Emile Roemer woensdagmiddag tijdens het debat over het regeerakkoord.Roemer vergeleek het kabinet met de paarse kabinetten uit de jaren negentig. Toen leverde de PvdA de premier en de VVD het beleid, placht Frits Bolkestein (VVD) destijds te zeggen, bracht de SP-leider in herinnering.Hij heeft het beleid beoordeeld op zijn ideologische merites. De conclusie moet zijn dat de geschiedenis zich lijkt te herhalen. 

Het verschil met de paarse kabinetten is dat de VVD nu het beleid én de premier levert, aldus de SP'er. "Het lijkt erop dat de linkerflank van de PvdA campagne heeft gevoerd en dat de rechterflank van de PvdA mag gaan regeren", is zijn conclusie. Roemer hekelde de plannen voor de woningmarkt en de sociale zekerheid. 

Die leiden tot minder betaalbare huurwoningen en de SP-leider voorspelde een terugkeer naar de woningnood van de jaren tachtig. En het korten van de WW wordt 'hard en diep'. "Dit is geen brug, maar een afgrond. "Hij prees overigens de komst van het kinderpardon en het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie, al gaat die maatregel volgens hem niet ver genoeg.

© Novum 2012
regeerakkoord
vvd
pvda
roemer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi