Syrië kent opnieuw bloedige dag

buitenland
16
1 nov '12
Syrië kent weer een bloedige dag.

Bij aanvallen van rebellen op militaire controleposten in de noordelijke provincie Idlib zijn donderdag 28 militairen en vijf rebellen omgekomen. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in Groot-Brittannië werden in totaal drie controleposten aangevallen bij het stadje Saraqeb. In en rond de Syrische hoofdstad Damascus vielen woensdagavond bij een reeks bomaanslagen veertien doden en acht gewonden, meldt het Syrische staatspersbureau SANA donderdag.

Een aanslag bij een islamitisch heiligdom in een buitenwijk van Damascus kostte dertien mensen het leven. De overige aanslagen werden gepleegd in Al-Mazzeh, een district in Damascus, en waren gericht tegen een moskee, een sportvereniging en een winkel. Bij de moskee vielen één dode en twee gewonden. De overige zes gewonden vielen bij de andere twee aanslagen.

De aanslagen waren volgens SANA het werk van terroristen, een term waarmee wordt verwezen naar de opstandelingen die strijden tegen het regime van president Bashar Assad. Elders in Syrië kwamen woensdag 116 mensen om het leven, aldus Rami Abdul-Rahman van het Observatorium. In de noordelijke stad Aleppo kwamen 41 mensen om en 35 sneuvelden in buitenwijken van Damascus.

© Novum 2012
syrië
arabische lente
damascus
vrije syrische leger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi