Weer dode door besmette zalm

algemeen
0
2 nov '12
Het eten van met salmonella besmette zalm heeft een vierde leven gekost.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) werd deze week bekend dat er wederom een oudere patiënt is overleden als gevolg van de salmonella-infectie. Bij een andere recent overleden oudere wordt nog onderzocht of salmonella de doodsoorzaak is. De uitbraak die ontstond door met salmonella besmette zalm van het Harderwijkse visverwerkingsbedrijf Foppen is wel op zijn retour.

De afgelopen week toonde het RIVM bij 37 personen een besmetting aan. De dalende trend werd vorige week al ingezet. In totaal zijn nu 1063 mensen ziek geworden door het eten van de zalm. Voor een salmonella-infectie bestaat geen meldingsplicht. Zowel artsen als patiënten hoeven een besmetting niet te melden bij de GGD. Het is dan ook mogelijk dat het aantal mensen dat ziek is geworden hoger ligt.

Bij Foppen kwamen tot woensdag 250 claims binnen van mensen die ziek zijn geworden door het eten van besmette zalm. Een woordvoerder van het Harderwijkse bedrijf gaf toen aan dat dit aantal waarschijnlijk nog stijgt.

© Novum 2012
salmonella
rivm
volksgezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?