Ouders reageren op confronterende rouwadvertentie

algemeen
186
5 nov '12
De ouders van de jongeman reageren morgen op emotionele advertentie.

De ouders van een 20-jarige jongeman uit het Twentse Tilligte die donderdag zelfmoord pleegde omdat hij werd gepest, reageren dinsdag op de emotionele reacties die hun rouwadvertentie op internet heeft opgeroepen. Dat meldt een woordvoerder van de familie. In de advertentie stond een foto en de tekst van zijn afscheidsbrief. De rouwadvertentie van Tim Ribberink werd maandag in De Twentsche Courant Tubantia afgedrukt. 

"Lieve pap en mam, ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim."De advertentie werd duizenden keren geretweet en leverde veel emotionele reacties op. Vanwege de grote media-aandacht besloten de ouders te reageren. Namens de familie leest een rouwbegeleider dinsdag op een persconferentie in het gemeentehuis van de gemeente Dinkelland een tekst voor. 

De ouders van de jongeman zijn zelf niet aanwezig. Ook de hogeschool Windesheim in Zwolle plaatste maandag een rouwadvertentie. Ribberink zat in het tweede jaar van de lerarenopleiding geschiedenis op de school.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2012
advertentie
rouwadvertentie
twente
pesten
zelfmoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi