Koning Marokko feliciteert Obama na winst

buitenland
40
7 nov '12
Mohammed VI heeft Barack Obama gefeliciteerd met diens tweede termijn.

De koning van Marokko stuurde kort na de overwinning van Obama een boodschap met daarin zijn gelukwensen. Ook nam hij de gelegenheid om zijn vertrouwen te uiten in een goede voortzetting van de onderlinge betrekkingen. 'Geprezen zij God, Zijn Profeten en Zijn Boodschappers. Het is verheugend om mijn oprechte felicitaties aan u kenbaar te maken. Uw herverkiezing voor een tweede termijn tekent de vitaliteit en de effectiviteit van de Amerikaanse democratie', zo begon de lange verklaring. 

'Ik voel een diepe trots voor de hechte vriendschap tussen onze landen. In dit verband wil ik u verzekeren van mijn inzet om een nog hoger niveau van onze bilaterale betrekkingen te realiseren. Met de inzet van Marokko om verder te gaan met het overleg met uw vriendelijke land kunnen we de samenwerking uiteindelijk vertalen naar concrete projecten die gunstig zijn voor de vitale sectoren in onze landen.'

Vervolgens toonde Mohammed VI namens het Marokkaanse volk, de regering en het koningshuis zijn waardering voor de ondersteuning die de VS Marokko geeft op meerdere gebieden. Daarnaast beloofde hij altijd aan de zij van de VS te staan om de waarden van vrijheid, rechtvaardigheid, gelijkheid en waardigheid in Afrika vast te stellen. 

© Redactie 2012
marokko
verkiezingen
vs
obama
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?