Moslimorgaan haalt hard uit naar nieuw kabinet

algemeen
578
8 nov '12
Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) is niet blij met het regeerakkoord.

In harde woorden liet het merken niet blij te zijn met de maatregelen zoals het gedeeltelijke verbod op de boerka. Rutte II zou hiermee flink inhakken op de minderheden in Nederland. Het CMO is van mening dat het regeerakkoord hard is voor bijna één miljoen Nederlandse moslims. CMO zegt veel klachten te hebben ontvangen van de moslims in Nederland. De islamitische gemeenschap hekelt het verkapte 'boerkaverbod', scherpere voorwaarden van huwelijks- en gezinsmigratie en het verbod op neef-nicht huwelijken.

Ook moeten mensen op basis van een lening hun eigen inburgering betalen. Het contactorgaan zegt dat het akkoord faalt als het gaat om beschaving. Beschaving is niet alleen de financiële malaise oplossen maar ook het behandelen van minderheden als volwaardige burgers. Rutte en Asscher kunnen zich dan ook beter inzetten tegen discriminatie. Daarnaast moet de vertegenwoordiging van werkloze moslimjongeren beter worden om deze groep uit het slop te trekken.

CMO bestaat overigens uit Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Pakistaanse moskeeën. Zij spelen bijvoorbeeld een rol over het besluit om rituele slacht.

© Redactie 2012
cmo
moslims
verkiezingen
regeerakkoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?