Het geheim van 87 jaar huwelijk
Karam (106) en Kartari (99) Chand zijn 87 jaar getrouwd.
lifestyle

Het koppel maakt in een interview hun geheim bekend om het zo lang met elkaar vol te houden. De twee oudjes vormen overigens het oudste koppel van Groot-Brittannië. 87 jaar geleden ontmoetten de twee elkaar op de dag van hun huwelijk in het Indiase Punjab. 40 jaar later vertrokken ze naar het Verenigd Koninkrijk. Het goed voor elkaar zijn is volgens Karam en Kartari het belangrijkste geheim: 'Zorg zo goed mogelijk voor elkaar. Als je samen oud wil worden moet je de ander bijstaan in elke mogelijke vorm'.

Ook is het trouw zijn aan je waarden belangrijk of je nou religieus bent of niet. Voor het gelovige koppel geldt: 'Respecteer, verzorg, waardeer en bemin je partner. Behandel hem of haar hoe je zelf behandeld zou willen worden'. Een ander belangrijk aspect van hun lange huwelijk is om compromissen te sluiten en te beseffen dat iedereen vervelende eigenschappen heeft. 'Of je nu je handdoek op de grond laat slingeren of de radio te luid zet, niemand is perfect en daarom moet je de vervelende trekken van de ander tolereren en vergeven', zo liet het koppel weten.

De twee hebben altijd veel tijd met elkaar doorgebracht en zijn in al die jaren nooit lang van elkaar weggeweest. Zo creëerden ze een zeer hechte band. Tot slot brachten ze het belang van lachen naar voren: 'Mijn truc is om Kartari te laten lachen. Ik vertel graag moppen die haar doen glimlachen. Humor is dan ook mijn vorm van romantiek'. Volgens de man van 106 is dat niet enkel de sleutel tot een lang huwelijk, maar ook tot een lang leven: ‘Men heeft me verteld dat lachen je leven verlengt... mijn vrouw leeft nog altijd, dus het moet werken!

huwelijk
chand
bruiloft
relatie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi