Amerikaan te dik om geëxecuteerd te worden

buitenland
7
9 nov '12
De man executeren is niet mogelijk omdat hij te dik zou zijn.

Een ter dood veroordeelde Amerikaan die zijn executie probeert aan te vechten met het argument dat hij te dik is om een dodelijke injectie te ontvangen kan ook geen injectie via een ader in zijn been toegediend krijgen. Dat heeft een arts gezegd in een beëdigde verklaring die donderdag bij de rechtbank werd ingediend.

Ronald Post denkt dat zijn beulen de aderen in zijn armen niet kunnen vinden, omdat hij veel te dik is. Hij weegt meer dan 180 kilo. Hierdoor vreest hij dat zijn executie, die 16 januari in de staatsgevangenis van Ohio moet plaatsvinden, zeer pijnlijk zal worden.

Een anesthesist van het medisch centrum van de staat Ohio die Post uitvoerig heeft onderzocht, Sergio Bergese, verklaarde onder ede dat het 'zeer onwaarschijnlijk' is dat de injectie via de beenaderen kan worden toegediend. Datzelfde geldt voor de aderen in zijn handen, aldus de arts. Voorts bemoeilijken littekens op zijn onderarmen het toedienen van de dodelijke injectie.

Post zou wel hebben geprobeerd om af te vallen, maar rug- en knieproblemen maakten sporten moeilijk. Hij zou zelfs het advies hebben gekregen niet te lopen om te voorkomen dat hij valt. De gedetineerde is bovendien depressief. Hierdoor is hij niet in staat de hoeveelheid voedsel die hij tot zich neemt te beperken, aldus de bij de rechter ingediende verklaring.

© Novum 2012
executie
amerikaan
ronald post
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?