Gevangenissen voeren 'boerkacontrole' in na ontsnapping

buitenland
3
9 nov '12
Na de ontsnapping van een terrorismeverdachte volgt nu een heuse 'boerkacontrole'.

De Indonesische politie gaat mensen die in boerka gekleed een bezoek brengen aan gevangenissen in de Indonesische hoofdstad Jakarta beter controleren. Aanleiding is de ontsnapping van een terrorist die zich vermoedelijk had gehuld in een boerka.

Roki Aprisdianto was veroordeeld tot een celstraf van zes jaar. Hij wist dinsdag uit een detentiecentrum van de politie, waar zeventig terroristen vastzitten, te ontsnappen toen 23 in boerka geklede vrouwen hun echtgenoten bezochten.

Vermoedelijk heeft Aprisdianto zich in een boerka gehuld die de gevangenis in was gesmokkeld, aldus politiewoordvoerder Rikwanto. De politie gaat nu vrouwelijke bewakers inzetten om veiligheidscontroles uit te voeren bij vrouwen die in de traditionele islamitische kledij gehuld gaan. Eerder werden vrouwen nooit onderworpen aan dergelijke controles.

"Vanaf nu worden alle in boerka geklede bezoekers die de gevangenis binnengaan en verlaten grondig gecontroleerd", aldus de politie. Aprisdianto, die werd opgepakt in verband met een reeks aanslagen op kerken en politiebureaus, is nog steeds voortvluchtig.

© Novum 2012
boerka
roki aprisdianto
indonesië
gevangenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?