Marokko woont bijzondere Afrikaanse top bij

buitenland
3
12 nov '12
Marokko woonde een buitengewone top bij van Afrikaanse landen.

De Afgevaardigde van de minister van Buitenlandse Zaken en Samenwerking Youssef Amrani werd in Abuja hartelijk ontvangen door verschillende Afrikaanse staatshoofden. Guinee, Mali, Ivoorkust en Niger waren een van de landen die aan de bijzondere top van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS) meededen. Overigens geldt de top alleen voor West-Afrikaanse landen. 

De staatshoofden en regeringsleiders spraken vol lof over de initiatieven van Marokko en Mohammed VI om de stabiliteit, de welvaart, ontwikkeling en veiligheid van Afrika te bevorderen. Ook uiten ze hun genoegen over de deelname van Marokko aan deze top. Marokko is volgens ECOWAS een belangrijke schakel in Afrika gezien de status als niet-permanent lid van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en het lidmaatschap van de Maghreb landen. 

Details over economische beslissingen van de speciale top werden niet bekend gemaakt. Wel meldt ECOWAS op de officiële website dat ook de situatie in Mali besproken zal worden. Wellicht is Marokko met Amrani ook om deze reden aanwezig. 

© Redactie 2012
marokko
mali
niger
ivoorkust
guinee
abuja
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?