Badr Hari blijft vastzitten

marokko
84
14 nov '12
Kickbokser Badr Hari blijft vastzitten.

Hij heeft de voorwaarden voor het in vrijheid afwachten van zijn strafproces overtreden. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag bepaald. De rechtbank rekent het Hari vooral zwaar aan dat hij met getuigen heeft gesproken. Ook acht de rechtbank bewezen dat Hari de afgelopen dagen twee horecagelegenheden heeft bezocht. Hari mag in ieder geval nog negentig dagen worden vastgehouden. 

Wanneer de zaak weer voor de rechter komt in een zogenoemde pro-formazitting, kan hij opnieuw vragen vrij te worden gelaten, meldt een zegsman van de rechtbank. Wanneer de volgende niet-inhoudelijke zitting in de zaak plaatsvindt, weet hij niet. De rechtbank oordeelde vrijdag dat Hari, die sinds eind juli had vastgezeten voor onder meer acht geweldsdelicten, het proces tegen hem in vrijheid mocht afwachten. 

De K1-vechter kreeg wel een horecaverbod opgelegd en mocht geen contact opnemen met getuigen en mensen die aangifte hebben gedaan. Verschillende getuigen hadden de kickbokser maandag echter in een restaurant in Amsterdam hadden gezien. Hari liet daarop weten dat het volgens hem ging om een broodjeszaak, waar hij met zijn partner Estelle Cruijff zou hebben geluncht. 

De K1-vechter zei in een reactie in RTL Boulevard dat hij dacht dat het horecaverbod alleen gold voor uitgaansgelegenheden. Hari werd kort na het interview maandagavond opgepakt voor het overtreden van de voorwaarden die waren verbonden aan zijn vrijlating. Dinsdag meldde het Openbaar Ministerie, dat aanvankelijk al niet blij was met de vrijlating van Hari, dat de kickbokser ook zondag al een horecagelegenheid had bezocht. 

Daarnaast beschuldigde het OM Hari ervan na zijn vrijlating contact te hebben gezocht met twee getuigen.

© Novum 2012
marokko
badr hari
estelle cruijff
om
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?