Marokkaanse vrouw steeds vaker naar graven voor droomman

algemeen
140
16 nov '12
Veel Marokkaanse vrouwen bezoeken graven van heilige mensen.

In Marokko begint het fenomeen graven bezoeken voor wonderen steeds groter te worden. Veel ongehuwde vrouwen bezoeken voortdurend heiligdommen en mausolea. Zij geloven dat de mensen in het graf wonderen kunnen verrichten. Eenmaal bij de graven storten de vrouwen zich huilend op het graf om het te kussen en aan te raken. Zij smeken de doden vervolgens om te helpen bij het vinden van een huwelijkskandidaat.

Andere vrouwen zetten geld bij het graf neer als offer voor de realisatie van hun droom. Hoewel het een bekend verhaal is proberen veel islamitische geleerden zich uit te spreken over de wandaden. De geleerden zijn echter van mening dat de vrouwen grossieren in onwetendheid en daarom onderwezen dienen te worden. 

Het geloof in de heiligdommen houdt daarnaast stand doordat vrouwen elkaar wijs maken snel te zijn getrouwd nadat ze een bepaald graf hebben geraakt. Psychologisch specialist Abdelmajid Mekki zegt tegenover Al Massae dat de vrouwen geloven dat de heilige doden in nauwer contact zijn met Allah dan andere moslims. 

De graven zijn in heel Marokko te vinden en worden gezien als iets dat wonderen kan verrichten op het gebied van liefde en genezing van ziektes. Volgens Mekki bestaat deze groep vrouwen vooral uit ongeletterde en ongehuwde vrouwen. 

© Redactie 2012
marokko
trouwen
bruiloft
graven
heiligdommen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?