Marokkaanse aanpak drugscriminaliteit loont

buitenland
21
20 nov '12
Marokko toont geboekte resultaten in aanpak drugswereld.

Mohammed Laenser, minister van Binnenlandse Zaken, zei gisteren tijdens een presentatie dat de hoeveelheid cannabis met maar liefst 60% is afgenomen ten opzichte van 2003. Tot die cijfers kwam het ministerie na een grondig veldonderzoek. In de eerste tien maanden van 2012 werd maar liefst 127 ton 'chira', 117 ton hasj staven, 19 kilo cocaïne, 6 kilo heroïne en 48 pillen in beslag genomen door de Marokkaanse politie. 

Dat leidde onder meer tot het ontmantelen van criminele netwerken die zowel nationaal als internationaal werken. De minister benadrukte dat zijn ministerie met cultuur-en ontwikkelingsprogramma's zich blijft inzetten om te vechten tegen de drugswereld. Ook gaat men mensen aanmoedigen om deel te nemen aan economische activiteiten en agrarische alternatieven om zodoende niet de weg van drugs in te slaan. 

Met betrekking tot de openbare veiligheid merkte Laenser op dat de periode 2008-2012 in het teken stond van een vijfjarenplan dat gericht is op de versterking van de verschillende segmenten als het gaat om veiligheid. Door de inspanningen en de nodige maatregelen is Marokko veiliger geworden terwijl criminaliteit daalt.

© Redactie 2012
marokko
drugs
hasj
mohammed laenser
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?