Man uit Qatar besmet met nieuw SARS-virus

buitenland
3
24 nov '12
Een nieuwe soort SARS is ontdekt.

Bij een man uit Qatar is in Duitsland een nieuw type virus vastgesteld dat gerelateerd is aan het virus dat in 2003 tot de wereldwijde SARS-uitbraak leidde, maar veel minder makkelijk overgedragen lijkt te worden. Dat heeft het Duitse nationale instituut voor volksgezondheid vrijdag gezegd.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft medische autoriteiten in de wereld verzocht om te achterhalen of patiënten die op onverklaarbare wijze een longontsteking hebben opgelopen besmet zijn met het virus. In totaal zijn er zes met het virus geïnfecteerde patiënten bekend in Qatar en Saudi-Arabië. In Saudi-Arabië overleden twee patiënten.

"Totdat meer informatie beschikbaar is, is het verstandig ervan uit te gaan dat het virus zich heeft verspreid over een groter gebied dan alleen de twee landen waarvan we bevestigingen hebben", aldus de WHO.

Een van de patiënten werd in oktober in Qatar ziek en werd naar Duitsland overgebracht voor behandeling in een speciale kliniek, aldus het Duitse instituut. Een maand later was hij er weer bovenop. Deze week werd hij uit de kliniek ontslagen.

© Novum 2012
qatar
sars
duitsland
virus
gezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?