Marokkanen staan op voor Palestina

buitenland
27
26 nov '12
Duizenden Marokkanen protesteerden gisteren in Rabat.

De mars tegen het geweld van Israël werd vorige week aangekondigd waardoor mensen uit alle hoeken van Marokko kwamen om te demonstreren voor Gaza. Onder het motto 'Het volk wil de bevrijding van Palestina' liepen prominenten zoals premier Abdelilah Benkirane de protestmars. Een speciale Marokkaanse actiegroep die voor het Palestijns belang pleiten organiseerde de demonstratie. 

Volgens Hespress toont de mars de solidariteit van Marokkanen uit verschillende sectoren met het volk van Gaza. Vertegenwoordigers uit de politiek, vakbonden en mensenrechtengroeperingen waren aanwezig. De betogers riepen overigens  op om het 'normaliseren van de banden met Israël' strafbaar te maken. Iets waar het Marokkaanse volk graag werk van wil maken maar dat de politiek niet ziet zitten. 

Daarnaast moeten Arabische en islamitische staten een vuist vormen om de Israëlische agressie te stoppen. De demonstranten zwaaiden met Marokkaanse en Palestijnse vlaggen en scandeerden leuzen tegen Israël. Het militaire offensief van Israël kostte meer den 160 Palestijnen het leven waaronder veel kinderen. 

© Redactie 2012
marokko
gazastrook
palestina
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?