Marokkaans ziekenhuis in Gaza draait op volle toeren

buitenland
13
26 nov '12
Het ziekenhuis is geopend en heeft al veel Palestijnen geholpen.

Voor de derde opeenvolgende dag zijn tientallen Palestijnen naar de het Marokkaanse veldhospitaal in Gaza gegaan voor medische hulp. Sinds de opening hebben honderden bewoners van Gaza hulp gekregen voor vooral mentale uitputting. Volgens de eerste cijfers zijn vooral kinderen het slachtoffer van de barbaarse Israëlische aanvallen. Het ziekenhuis zorgt met de medische staf ook voor morele steun en psychosociale ondersteuning aan de inwoners. 

Dr. Ahmed Hajji is kinderarts van een ziekenhuis in Kenitra en momenteel aanwezig in Gaza met de Marokkaanse delegatie. De kinderen lijden vooral aan een gebrek aan eetlust, slaapstoornissen en angst, zo meldt hij tegenover staatspersbureau MAP. Kolonel Abdelsadek Khattabi zegt dat de humanitaire steun van Marokko veel waardering krijgt van patiënten. Naast de hulp aan patiënten is het ziekenhuis ook nuttig door de drukverlichting van lokale ziekenhuizen. 

In Gaza zijn 92 officieren actief waaronder 26 artsen die gespecialiseerd zijn in verschillende soorten geneeskunde. In een speciale operatiekamer kunnen mensen uit Gaza geopereerd worden en is er een spoedeisende hulp en medische laboratorium. Ook is er een ambulance aanwezig voor het vervoer van patiënten. 

© Redactie 2012
marokko
gazastrook
israel
palestina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?