Agent die 17-jarige neerschoot met dood bedreigd

algemeen
131
28 nov '12
De politie heeft verschillende dreigementen ontvangen.

De agent die zaterdagochtend een 17-jarige jongen doodschoot op station Den Haag Hollands Spoor is met de dood bedreigd. Zo werd onder meer op een tegel op het station 'The cop will die' geschreven. Ook op Twitter uitten mensen hun woede over de politie. De politie laat weten elke vorm van bedreiging serieus te nemen en niet te tolereren. 

De bedreiging wordt meegenomen in het onderzoek van de Rijksrecherche. Ook de bekladde stoeptegel is door de Rijksrecherche in beslag genomen voor nader onderzoek. Om hoeveel bedreigingen het gaat en of ook andere agenten zijn bedreigd wil een woordvoerder van de politie niet zeggen. Even voor 06.30 uur schoot de agent de jongen neer na een melding dat op het station een man met een vuurwapen was bedreigd. 

De jongen zou naar zijn middel hebben gegrepen toen hij zijn handen omhoog moest houden. Daarop schoot de agent hem in zijn nek. Het 17-jarige slachtoffer overleed later in een ziekenhuis. Het OM maakte maandag bekend dat de jongen geen vuurwapen droeg. De jongen had vastgezeten voor een reeks inbraken. 

Ook liep er nog een onderzoek naar zijn betrokkenheid bij een steekpartij. Vrienden hebben gezegd dat hij weer op het rechte pad was. Voor het slachtoffer liepen zondagavond 150 mensen mee in een stille tocht.

© Novum 2012
agent
rishi
hollands spoor
politie
bedreiging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi