Timmermans vreest 'perfect storm' in Arabische landen

algemeen
2
29 nov '12
Volgend jaar is de kans op een 'perfect storm' in het Midden-Oosten aanwezig.

Dat gebeurt wanneer de problemen in Syrië, Iran, Egypte, Israël en de Palestijnse gebieden escaleren. Dat verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. "Als alles tegelijkertijd misgaat is er een perfect storm in de regio", zei de minister. "En dan heeft de internationale gemeenschap een knoeperd van een probleem."

De minister zei zich machteloos te voelen ten aanzien van de situatie in Syrië. "Wie voelt zich niet machteloos? Ik in elk geval wel." Tegelijkertijd waarschuwde hij ervoor om uit emotie over te gaan tot erkenning van de Syrische oppositie. Dat een aantal EU-landen dit heeft gedaan omdat president Assad 'als een beest' tekeer gaat tegen de bevolking, snapt hij niettemin.

Maar voor Nederland blijft die stap te vroeg. "Ik vind die coalitie het beste wat we op dit moment hebben. Maar het kan nog beter." Daarom gaat Timmermans er 'voorzichtiger' mee om. Hij vindt dat eerst andere bevolkingsgroepen zoals alawieten en Koerden ook vertegenwoordigd moeten worden.

© Novum 2012
perfect storm
arabische wereld
midden-oosten
palestina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi