Drie jaar voor doodschoppen bejaarde supporter

sport
20
29 nov '12
De rechter heeft uitspraak gedaan in de ernstige zaak.

Amateurvoetballer Silvester M., die vorig jaar december een 77-jarige toeschouwer van een voetbalwedstrijd in Amsterdam doodschopte, moet daarvoor drie jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald. Justitie had vier jaar cel geëist tegen de 33-jarige speler van Sporting Noord. M. kreeg tijdens een wedstrijd tegen OSV een gele kaart. Het slachtoffer liet blijken dat hij het met de beslissing van de scheidsrechter eens was.

Toen M. tegen hem uitviel, kreeg hij rood. Daarop sprong hij over de reclameborden en trapte met beide benen naar voren tegen de borstkas van de man. Het slachtoffer raakte in coma en overleed een maand later in het ziekenhuis.
De rechters achten M. schuldig aan zware mishandeling met de dood tot gevolg. In het voordeel van de verdachte lieten ze meewegen dat hij vrijwel meteen contact opnam met de zoon van het slachtoffer om zijn spijt te betuigen.

De man, die bekendstond als een rustige voetballer die zijn teamgenoten vaak tot kalmte maande, heeft zich steeds schuldbewust opgesteld en aan het onderzoek meegewerkt. De veroordeling voor zware mishandeling komt overeen met het standpunt van het Openbaar Ministerie. Dat wilde M. aanvankelijk vervolgen voor doodslag, maar kwam daar later van terug.

De verdachte moet de weduwe van het slachtoffer ook ruim twaalfduizend euro schadevergoeding betalen.

© Novum 2012
silvester m.
voetballer
osv
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi