Man wacht lange celstraf voor doodslaan echtgenote

algemeen
4
30 nov '12
De man zou zijn vrouw hebben doodgeslagen.

Een 67-jarige man uit Rotterdam moet twaalf jaar de cel voor het doden van zijn 51-jarige vrouw in een recreatiegebied in Simonshaven. De rechtbank in Rotterdam achtte vrijdag bewezen dat hij haar zo had toegetakeld dat ze ter plekke overleed. De man is wel vrijgesproken van moord, omdat er geen bewijs is dat hij zijn daad had gepland.

De man werd na het incident in augustus 2009 vlak bij het slachtoffer gevonden door zijn zoon en schoondochter. Op zijn schoenen zaten bloedspatten afkomstig van zijn vrouw. Hij ontkende dat hij de dader was en dat de twee tijdens een wandeling waren aangevallen door een onbekende man.

De rechtbank vindt dat niet geloofwaardig. De man had niet direct het alarmnummer gebeld en hield pas na veertig minuten een auto aan. Ook was hij alleen oppervlakkig gewond en waren er verder geen kenmerken van een worsteling. Bovendien was er niets gestolen.

De man is ook schuldig bevonden aan een poging tot zware mishandeling van zijn neef na afloop van een familiefeest dit jaar.

© Novum 2012
rotterdam
simonshaven
moord
echtgenote
vrouw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?