Heldenontvangst voor Abbas na VN-erkenning

buitenland
1
2 dec '12
Abbas werd als held onthaald op de Westoever.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas is teruggekeerd op de Westelijke Jordaanoever nadat hij donderdag de status van waarnemerstaat voor de Palestijnen bij de Verenigde Naties had binnengesleept. Abbas werd door de bevolking van de Westoever als een held onthaald.

Zo'n vijfduizend mensen stonden zaterdag te dringen op het plein voor het hoofdkwartier van de Palestijnse regering op de Westoever. Velen droegen de Palestijnse vlag en ballonnen in de kleuren van de vlag met zich mee. "We hebben nu een staat', zei Abbas tegen de menigte. Volgens de president heeft de wereld ingestemd met een onafhankelijke Palestijnse staat.

De Palestijnen hopen dat hun onderhandelingspositie wordt verstevigd door hun nieuwe VN-status. De opwaardering van de status van de Palestijnen verandert op korte termijn weinig aan de situatie in de regio.

Israël is niet te spreken over de diplomatieke manoeuvre van de Palestijnen en maakte zondag bekend zo'n tachtig miljoen euro aan belastingen die Jeruzalem namens de Palestijnen int niet te zullen overdragen aan de Palestijnse autoriteiten.

© Novum 2012
abbas
palestina
gazastrook
vn
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?