Europese landen veroordelen besluit Israël

buitenland
5
3 dec '12
Israël lijkt zich niets aan te trekken van de wereldwijde verontwaardiging.

Verschillende Europese landen hebben het besluit van de Israëlische regering om de bouw van drieduizend nieuwe woningen in bezet Palestijns gebied goed te keuren maandag scherp veroordeeld. Frankrijk, Groot-Brittannië en Zweden riepen de Israëlische ambassadeurs op het matje om hun ongenoegen over te brengen en ook Duitsland veroordeelde het besluit. 

Geen van hen dreigde echter met concrete maatregelen om Israël te straffen.Het Israëlische besluit volgde op de toekenning van een hogere status aan de Palestijnen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties vorige week. De stemming vormde een impliciete erkenning van een Palestijnse staat die de Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook en Oost-Jeruzalem omvat.

Zij vertegenwoordigde ook een internationale veroordeling van de bouw van Israëlische nederzettingen in die gebieden. Frankrijk noemde het Israëlische besluit 'een aanzienlijk obstakel voor de tweestatenoplossing'. 

Een Franse functionaris ontkende dat zijn land en Groot-Brittannië overwegen hun ambassadeurs voor overleg uit Israël terug te roepen, zoals de Israëlische krant Haaretz maandag schreef.

© Novum 2012
palestina
gazastrook
israel
europa
kolonisten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?