Spelers Nieuw Sloten verdacht van doodslag

algemeen
17
4 dec '12
De aanklachten zijn bekend gemaakt door het OM.

De drie jeugdspelers van de Amsterdamse club Nieuw Sloten die zondag grensrechter Richard Nieuwendijk fataal mishandelden, worden verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Lelystad dinsdag. Donderdag worden de twee jongens van 15 jaar en hun 16-jarige teamgenoot voorgeleid aan de rechter-commissaris in Lelystad. 

Die bepaalt of de jongens langer in voorarrest blijven. De drie zitten in beperkingen. Ze mogen daardoor alleen met hun advocaat contact hebben. De drie junioren werden maandagochtend aangehouden nadat ze zondag na een uitwedstrijd tegen een team van Buitenboys in Almere grensrechter Nieuwendijk hadden geschopt en geslagen. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen.

De politie is direct na het incident een uitgebreid onderzoek gestart. Daarvoor moeten nog meer getuigen worden gehoord. Justitie sluit niet uit dat meer aanhoudingen volgen. Voorzitter van de Buitenboys Marcel Oost liet eerder weten dat vier of vijf spelers bij het incident betrokken waren.

© Novum 2012
grensrechter
richard nieuwendijk
nieuw sloten
buitenboys
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi