'Geestelijke gezondheid Marokkanen in gevaar'

buitenland
4
5 dec '12
Marokkanen met mentale stoornissen lopen in gevaar.

Ongeveer een jaar geleden publiceerde het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid een rapport waarin staat dat de helft van de Marokkaanse mensen die lijden aan een psychische stoornis geen hulp zoekt. Volgens het ministerie is het in Marokko heerst er nog steeds een taboe om erover te spreken laat staan om hulp te zoeken waardoor veel patiënten in stilte lijden, zo meldt Hibapress. 

Volgens professor Hassan El Ouardi ontbreekt een goede strategie als het gaat om de geestelijke gezondheid van Marokkanen doordat regeringen het niet als prioriteit zagen. De Marokkaanse wetgeving omtrent psychische kwesties dateert zelfs van het jaar 1959. Ook legde hij de schuld bij het gebrek aan goede instellingen waar de zieken terecht kunnen. 

In heel Marokko zouden er slechts 27 zijn. Daarnaast zijn de gebouwen vervallen en heerst er een tekort aan beschikbare bedden en artsen. Het ministerie heeft daarom besloten om 35 miljoen dirham te spenderen aan de renovatie van de instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. 

© Redactie 2012
marokko
gezondheid
ministerie van volksgezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?