Marokko ontvangt ook VS bij conferentie 'Vrienden van Syrië'

buitenland
1
6 dec '12
Marokko zal het gastland zijn voor een vergadering voor Syrië.

Op 12 december zal de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton ook aanwezig zijn in Marrakech. Tijdens de internationale bijeenkomst van de 'Vrienden van het Syrische volk' zullen manieren besproken worden om de oppositie in Syrië te versterken. De reis van Clinton naar Marokko zal onderdeel zijn van een reis langs onder meer Marokko, Tunesië en Abu Dhabi. Voor de bijeenkomst is de aanwezigheid van de VS een belangrijke gezien de internationale macht die het land heeft.

De VS zal in Marrakech waarschijnlijk meer duidelijkheid geven over de erkenning van de Syrische oppositie als toekomstige nieuwe regering. Ook weigerde het land wapens te leveren aan de troepen die Assad moeten verdrijven. Wel zullen de gevolgen ernstig zijn voor de Syrische president als hij chemische wapens gebruikt. Clinton zal overigens een hartelijk welkom krijgen van koning Mohammed VI.

Marokko zal het eerste gastland zijn nadat de laatste vergadering voor Syrië in juli in Parijs gehouden werd. Sindsdien is de situatie in het land alleen slechter geworden.

© Redactie 2012
marokko
syrië
arabische lente
marrakech
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?