70 illegale immigranten gered voor Marokkaanse kust

buitenland
4
10 dec '12
De tientallen illegalen werden zondag door Marokko en Spanje gered.

De groep verdeelde zich over acht boten en werden voor de kust van Marokko in de Straat van Gibraltar gevonden. Zij probeerden de gewilde zuidkust van Spanje te bereiken met opblaasbare boten. De Spanjaarden maken melding van de redding van tien mannen die zich op een boot bevonden. De meeste mannen waren in levensgevaar en in een staat van onderkoeling tijdens de redding.

Marokko meldt in totaal 60 mensen te hebben gered uit zeven verschillende boten. De groep bestond uit vooral mannen maar ook vijf vrouwen en vijf kinderen. De Marokkaanse autoriteiten zien een stijging van het aantal geïmproviseerde boten die de oversteek wagen. Vaak zijn de bootjes van rubber waardoor ze het snel begeven tijdens de reis.

Ook zou er de laatste maanden een ware golf zijn ontstaan van illegale immigratie vanuit Marokko naar Spanje. Het Rode Kruis van Tarifa meldt dat er in oktober 325 illegalen zijn geholpen door de organisatie. Daarnaast zijn er tot eind oktober minstens 16 gestorven tijdens hun reis naar geluk.

© Redactie 2012
marokko
illegalen
gibraltar
spanje
afrika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi