Veel huwelijken op 12-12-'12
Meer dan zestig Amsterdamse stelletjes geven elkaar woensdag, op 12-12-'12, het jawoord.
10 December 2012
lifestyle

Dat is twee keer zo veel als de bijzondere datum 11-11-'11, toen 33 koppels in de echt traden in de hoofdstad. Dat blijkt uit een rondgang langs zes van de zeven Amsterdamse stadsdelen. In Den Haag grijpen 39 koppels dit jaar de kans om op 12-12-'12 te trouwen, één koppel meer dan op 11 november vorig jaar. Trouwambtenaren in Utrecht hebben het minder druk dan vorig jaar.

Zij hoeven deze keer maar vijftien keer het huwelijk te bekrachtigen in plaats van de 21 keer op 11-11-'11. Rotterdam heeft geen aantallen doorgegeven. Paren met trouwaspiraties kunnen volgend jaar de voorlopig laatste gelegenheid aangrijpen om op een bijzondere datum, 11-12-'13, in het huwelijk te treden. Daarna wordt het een kleine tien jaar wachten op de eerstvolgende opvallende datum: 2-2-'22.

Ook bekende Nederlanders laten de bijzondere datum woensdag niet ongemerkt voorbijgaan. René en Natasja Froger storten zich net als Xander de Buisonjé op de liefde. De Frogers zijn betrokken bij Vier de Liefde, waarbij twaalf bruidsparen op twaalf kastelen in twaalf provincies om 12.00 uur trouwen. Na de huwelijksvoltrekking worden de echtparen, die allen klant zijn bij de Voedselbank, toegezongen door Froger.

Xander de Buisonjé zingt en spreekt de winnaars van de Sky Radio Droombruiloft toe. Het paar uit Goes wordt om 12.12 uur in de echt verbonden.

© Novum 2012
amsterdam
stelletjes
trouwen
koppels
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi