Brief van gepeste jongen maakt indruk op premier

algemeen
20
12 dec '12
Een gepeste jongen deed zijn verhaal richting Rutte.

De open brief die een slachtoffer van pesten aan Mark Rutte schreef heeft diepe indruk gemaakt op de premier. Dat schrijft Rutte in een antwoord op de brief van de 18-jarige Jeffrey Arenz die maandag in de Volkskrant stond. "Ik werd wel even stil toen ik las hoe jij op school gepest bent en wat dat voor jou heeft betekend", schrijft hij.

Arenz omschreef maandag hoe hij vanaf zijn twaalfde werd gepest en in elkaar werd geslagen. Hij voelde zich in de steek gelaten en wilde zelfmoord plegen. Hij deed dit niet en richtte een stichting op voor slachtoffers van pesten. In de brief vraagt hij Rutte om steun.

Rutte laat weten bewondering te hebben voor het initiatief. "Met je site help je kinderen die nu in dezelfde situatie zitten. Zo maak je van iets naars iets positiefs en dat doen weinig mensen je na, echt heel stekt en moedig."

De VVD'er zegt ook dat pesten door kinderen, ouders, scholen, gemeenten en sportclubs moet worden aangepakt. ""Het kabinet helpt waar het kan." Maar volgens Rutte hebben kinderen die op dit moment gepest worden meer aan initiatieven zoals de site van Arenz.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2012
pesterij
jongen
rutte
politie
pesten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi