'Veel Marokkanen gestorven door kou'

buitenland
22
13 dec '12
Volgens geruchten zijn er in Marokko doden gevallen door het strenge winterweer.

De winter is ook in Marokko aangebroken en daardoor zouden verschillende doden gevallen zijn, melden verschillende bronnen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken voelt zich echter genoodzaakt om deze berichten tegen te spreken en zegt dat er weinig aan de hand is. In november kondigde het Marokkaanse National Wather Service hevige sneeuwval aan maar het ministerie zegt in samenwerking met het ministerie van Uitrusting en Vervoer, het ministerie van Volksgezondheid en lokale autoriteiten genoeg maatregelen te hebben genomen om doden te voorkomen.

In een verklaring staat tevens dat het ministerie toezicht heeft gehouden op de uitvoering van plannen om voedsel en medicijnen te verspreiden. Ook hebben er gecoördineerde verwijderingsoperaties plaatsgevonden in gebieden met een hoog gezondheidsrisico. 'Door het belangrijke systeem tijdig in te zetten in zeer korte tijd hebben lokale bevolkingen genoeg grondstoffen en medische zorg ontvangen', zo eindigt de verklaring.

Desondanks valt het niet te ontkennen dat vooral arme gezinnen en zwervers het gevaar lopen te sterven tijdens de strenge winter in Marokko.

© Redactie 2012
marokko
kou
het weer
winter
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?