Meerderheid Marokkanen dagelijks 4 uur op internet

algemeen
14
18 dec '12
Meer dan de helft van de Marokkanen brengt veel uren door op het internet.

Het Marokkaans Instituut van enquêtes en opiniepeilingen Averty Market Research en Intelligence deed onderzoek naar het Marokkaans gebruik van het internet. Gisteren publiceerde het instituut de cijfers in Casablanca. Daar blijkt onder meer dat 57,4% van de ondervraagden rond de vier uur per dag op het internet zit. Het overgrote deel maakt daarbij gebruik van een laptop (88%) terwijl de opkomst van mobiel internet duidelijk zichtbaar is (55%).

Bij de enquête was het mogelijk om meerdere antwoorden aan te kruisen. De Marokkanen gebruiken het internet vooral voor het mailen (66%), om te leren (62%), voor professioneel gebruik (45%) en om in contact te blijven met vrienden en familie (40%). Slechts 7% zegt dat ze weleens online winkelen. Ook gebruiken veel Marokkanen het medium om overheidszaken te regelen.

Met betrekking tot sociale netwerken is Facebook het meest populair met 97%, gevolgd door Google+ met 49% van de gebruikers. Professionele netwerken als Linkedin (39%) en Viadeo (33%) zijn ook populair. 23% geeft overigens aan meer dan het gemiddelde van vier uur op het internet te zitten. Opmerkelijk genoeg geeft 91,8% aan dat het internet een negatieve invloed op hun leven heeft.

Vooral dagelijkse activiteiten zoals sporten, uitstapjes en ontspanning hebben te lijden onder het internet (33%). 22% geeft aan dat het internetgebruik een negatief effect had op zijn of haar gezinsleven.

© Redactie 2012
marokko
internet
casablaca
rabat
facebook
social media
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?