Rauw etend kind ondergedoken

algemeen
74
20 dec '12
De 15-jarige jongen die alleen rauw voedsel eet is ondergedoken.

Hij wil zo voorkomen dat hij door Bureau Jeugdzorg uit huis wordt geplaatst, meldt de NOS woensdag. Jeugdzorg is een spoedprocedure begonnen om de jongen uit huis te plaatsen omdat zijn moeder weigert hem naar school te sturen vanwege pesterijen om zijn dieet. De jongen gaat al twee jaar niet naar school en krijgt thuis les van zijn moeder, Francis Kenter. Die heeft daarvoor echter geen toestemming van de leerplichtambtenaar.

De twee eten al jaren alleen maar rauwe groenten, fruit, zaden en noten. De moeder wil hun eten niet verhitten omdat de vitamines en enzymen dan verloren zouden gaan. Vlees en zuivel zijn uitgesloten van het dieet omdat daarin volgens Kenter antibiotica en groeihormonen zitten die slecht zijn voor de gezondheid.

Volgens kinderartsen is de jongen door het dieet ondervoed geraakt. Hij zou een groeiachterstand hebben opgelopen omdat hij niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Over de moeder en haar kind zijn de afgelopen jaren twee documentaires gemaakt. De laatste werd maandag uitgezonden.

© Novum 2012
bureau jeugdzorg
francis kenter
opmerkelijk
gezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?