Verdachten langer vast voor dood grensrechter

algemeen
8
20 dec '12
Drie jongeren blijven vastzitten.

Drie jongens van 15 en 16 jaar blijven voorlopig vastzitten voor betrokkenheid bij de dood van de 41-jarige grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De rechter-commissaris in Lelystad heeft hun voorarrest woensdag met dertig dagen verlengd, laat justitie donderdag weten. Het gaat om de drie verdachten die in de vroege ochtend na de fatale mishandeling op het voetbalveld van sc Buitenboys in Almere werden opgepakt. Volgens de rechtbank is er voldoende verdenking tegen de drie verdachten om hen nog langer vast te houden.

Daarnaast is het onderzoek nog niet afgerond en is sprake van een zeer ernstig feit. De advocaten van de verdachten hadden de rechtbank gevraagd om hun voorlopige hechtenis te schorsen zodat ze drie weer naar school zouden kunnen, maar de rechter ging daar niet in mee. In de zaak zitten nog vier verdachten, drie jongens van 16 en 17 jaar en een 50-jarige man, vast. Zij moeten vermoedelijk op 27 december voor de raadkamer verschijnen.

Een achtste verdachte, een 15-jarige jongen, werd dinsdag vrijgelaten omdat er geen aanwijzingen zijn dat hij de grensrechter heeft mishandeld. Nieuwenhuizen werd op 2 december belaagd door spelers van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen.

© Novum 2012
grensrechter
richard nieuwenhuizen
marokkanenprobleem
buitenboys
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?