Marokko lanceert campagne tegen aids

buitenland
14
25 dec '12
Marokko heeft werk gemaakt van de controle op aids.

De minister van Volksgezondheid Hossein El Ouardi lanceerde gisteren een speciale campagne in Rabat om vrouwen te controleren en te onderwijzen over aids. De campagne werd opgezet in samenwerking met de organisatie Global Fund Against Aids. De campagne heet 'Aids vrije generatie' en duurt tot 28 december en is in het bijzonder gericht op vruchtbare vrouwen, het onderwijzen van moeders met kinderen en het verbeteren van de detectie van de ziekte.

De lancering van de campagne is een onderdeel van de nationale strategie in de strijd tegen aids, zo meldt de minister. De strategie bestaat uit drie belangrijke doelen waaronder het verminderen van nieuwe hiv-infecties met 50% in 2016. Het aantal sterfgevallen door aids moet met 60% omlaag gebracht worden in datzelfde jaar. Tot slot moet er een regionaal beleid komen ter ondersteuning van aids patiënten. 

Marokko beschikt over genoeg materiaal om de ziekte een halt toe te roepen maar lijkt daar sinds de nieuwe regering pas echt werk van te maken. 'Het is niet langer aanvaardbaar dat een nieuw geboren kind hiv oploopt terwijl alle middelen beschikbaar zijn om een besmetting te voorkomen', zo sprak het hoofd van het programma van de nationale strijd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen, Aziza Bennani.

Zij wees erop dat het belangrijkste doel van de nieuwste campagne het bewust maken van het belang van testen op HIV. Ongeveer 40.000 vrouwen zullen profiteren van de tests deze week waaronder 10.000 zwangere vrouwen in 208 zorginstellingen. Het grootste probleem ligt nog steeds bij het seksuele taboe dat in Marokko heerst tussen ouders en hun kinderen.

© Redactie 2012
marokko
aids
marokkaanse vrouwen
hiv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi