Marokko ontmantelt opleidingscel Al Qaida

algemeen
13
26 dec '12
Zes mensen zijn in Fes aangehouden op verdenking van terrorisme.

De zes jonge Marokkanen wilden eventuele terroristen werven en uiteindelijk opleiden om aanslagen uit te voeren voor Al Qaida in de Islamitische Maghreb (AQIM), zo meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Jonge Marokkanen met een radicale denkwijze zouden na de werving naar kampen van AQIM in Algerije gestuurd worden. Minstens een van de arrestanten is een bekende van de Marokkaanse inlichtingendienst.

In 2005 werd hij door Algerije uitgeleverd omdat hij zich wilde aansluiten bij de terreurorganisatie GSPC. Later werd deze groep AQIM. De afgelopen maanden maken de autoriteiten in Rabat steeds vaker meldingen over de ontmanteling van terreurcellen die een gevaar vormen voor het koninkrijk. Sinds de zelfmoordaanslagen in 2003 in Casablanca werden in totaal 2000 radicale moslims aangehouden.

Ondanks het strenge beleid om terrorisme een halt toe te roepen kan de regering op veel weerstand rekenen. Zo zouden veel mensen onschuldig vastzitten en worden vooral onschuldige salafisten in Marokko lastiggevallen met geheime ondervragingen die gepaard gaan met de nodige martelingen.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2012
marokko
terrorisme
al-qaida
terrorisme
fes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?