Verkrachte vrouw India vecht voor haar leven

buitenland
39
28 dec '12
Artsen melden dat de verkrachte vrouw voor haar leven vecht.

De vrouw die twee weken geleden slachtoffer werd van een groepsverkrachting in een bus in New Delhi vecht in een ziekenhuis in Singapore voor haar leven. Dat hebben artsen in het ziekenhuis vrijdag gezegd. In de Indiase deelstaat Punjab is ondertussen opgetreden tegen politiemensen, omdat ze de verkrachting van een andere vrouw hadden weggehoond. De vrouw pleegde daarop zelfmoord.

De verkrachting van de 23-jarige studente in New Delhi heeft opnieuw de aandacht gevestigd op de wijze waarop de politie en de samenleving in India vrouwen behandelen. Demonstranten eisen betere beveiliging van vrouwen en zwaardere straffen voor verkrachters. In Punjab werd donderdag actie ondernomen nadat een 18-jarige vrouw zich van het leven had beroofd door vergif in te nemen.

De vrouw vertelde de politie een maand geleden slachtoffer te zijn geworden van een groepsverkrachting, maar de agenten die haar te woord stonden ondernamen nauwelijks actie. De drie mannen die verdacht worden van de verkrachting werden donderdagavond pas aangehouden, toen het slachtoffer al was overleden. Eén agent is geschorst, twee collega's zijn ontslagen.

Ook in de deelstaat Chhattisgarh werd een agent geschorst, omdat hij had geweigerd een klacht in behandeling te nemen van een vrouw die beweerde te zijn verkracht. Ondertussen lieten artsen in Singapore weten dat de toestand van het slachtoffer van de groepsverkrachting in New Delhi uiterst kritiek is.

Ze heeft een hartaanval gehad, lijdt aan infecties aan haar longen en ingewanden en heeft 'aanzienlijke' hersenbeschadiging. De patiënte 'vecht voor haar leven', zei de arts Kelvin Loh. De politie heeft in verband met haar verkrachting zes arrestaties verricht.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2012
verkrachting
india
new delhi
singapore
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?