Verkrachte vrouw India overleden

buitenland
277
29 dec '12
De verkrachte vrouw is in Singapore overleden.

De 23-jarige Indiase studente die vorige week zwaar werd mishandeld en verkracht in een bus in New Delhi is zaterdag aan haar verwondingen overleden. Dat heeft het ziekenhuis in Singapore, waar ze sinds donderdag lag, bekendgemaakt. De vrouw en een vriend werden vorige week op brute wijze aangevallen door zes mannen toen naar een bioscoop waren geweest.

De studente werd om beurten verkracht waarna ze met ijzeren staven werd geslagen. Ook haar vriend werd ernstig mishandeld. Het stel werd vervolgens uit de bus gegooid.
De studente liep ernstig inwendig letsel op, wat haar uiteindelijk fataal is geworden. "Ondanks alle inspanningen om haar stabiel te houden, verslechterde haar toestand in de afgelopen twee dagen", zegt een woordvoerder van het ziekenhuis in een verklaring.

Volgens hem was ze strijdlustig maar kon het lichaam de zware verwondingen niet aan. Behalve inwendig letsel had de vrouw ook ernstig hersenletsel opgelopen. Het incident veroorzaakte grote woede onder de Indiase bevolking en leidde tot wijdverspreide protesten in New Delhi en andere delen van het land.

Bijna dagelijks wordt in New Delhi gedemonstreerd, waarbij de doodstraf voor de daders wordt geëist. Alle zes verdachten zijn gearresteerd.

© Novum 2012
singapore
verkrachting
india
new delhi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi