Verdachten verkrachting India aangeklaagd voor moord

buitenland
4
29 dec '12
De politie in India heeft zaterdag zes mannen aangeklaagd voor moord.

De zes werden eerder al verdacht van de groepsverkrachting van een 23-jarige Indiase studente in een bus in New Delhi. De vrouw bezweek vrijdagavond in een ziekenhuis in Singapore aan haar verwondingen. De zes kunnen in het geval van een veroordeling de doodstraf krijgen, zei de politie.

Het slachtoffer 'overleed vredig', zei de directeur van het ziekenhuis, Kevin Loh. Tot het laatste moment bevonden zich familieleden en medewerkers van de Indiase ambassade in Singapore aan haar zijde. Het lichaam van de vrouw wordt zaterdag teruggevlogen naar India.

De vrouw en een vriend reden zo'n twee weken geleden in New Delhi mee in een bus toen zes mannen de twee aanvielen en de vrouw verkrachtten. Het tweetal werd ernstig mishandeld, de vrouw werd inwendig toegetakeld met een ijzeren staaf. Daarbij liep ze ernstige verwondingen aan haar ingewanden op. Beiden werden vervolgens van hun kleding ontdaan en de bus uitgesmeten, aldus de politie.

De verkrachting heeft onder de Indiase bevolking tot grote verontwaardiging en woede geleid. Duizenden gingen de straat op en protesteerden dagenlang. Zodra het nieuws van het overlijden van de vrouw bekend werd, werden honderden agenten opgetrommeld om de regeringszetel van India te behoeden voor een bestorming. De politie stond wel toe dat demonstranten elders in New Delhi samenkwamen voor protestacties.

Volgens Meenakshi Ganguly, directeur van Human Rights Watch voor Zuid-Azië, is de dood van de vrouw een trieste herinnering aan het grootschalige seksuele geweld in India. "De woede moet leiden tot een wetswijziging die alle vormen van seksueel geweld tot misdrijf maakt", zei ze.

De Indiase premier Manmohan Singh zei begrip te hebben voor de woedende reacties op de verkrachting. "Dit zijn volledig begrijpbare reacties van een jong India en een India dat oprecht verandering verlangt", zei de premier. "Het zou een waar eerbetoon aan haar zijn als we deze emoties weten te kanaliseren en een constructief pad richting actie inslaan."

© Novum 2012
india
verkrachting
new delhi
singapore
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi