Leraressen gedood in Pakistan

buitenland
0
2 jan '13
De leraressen werden gedood op de terugweg van hun werk.

Bij een aanslag op een busje met leerkrachten en hulpverleners in het noordwesten van Pakistan zijn dinsdag vijf jonge leraressen en een mannelijke en een vrouwelijke hulpverlener om het leven gekomen. Dat meldt de politie in het plaatsje Swabi. De leraressen en hulpverleners waren op de terugweg van hun werk op een basisschool en een medisch centrum in Swabi toen het busje aan de rand van het stadje onder vuur werd genomen.

Hun chauffeur raakte gewond. Volgens de politie werkten de slachtoffers voor een niet nader genoemde non-gouvernementele organisatie. De vier schutters gingen er op twee motorfietsen vandoor. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Swabi ligt in de conservatieve provincie Khyber Pakhtunkhwa, waar veel extremisten fel tegen onderwijs voor meisjes en vrouwen zijn.

In dezelfde provincie probeerden de Taliban vorig jaar oktober de 15-jarige Malala Yousufzai te vermoorden omdat zij pleitte voor meisjesonderwijs en kritiek had geuit op de extremisten. Malala herstelt momenteel in Engeland van haar verwondingen.

© Novum 2013
pakistan
taliban
vrouwen
aanslag
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?