‘Snel opheldering over vliegramp Tripoli'

algemeen
0
2 jan '13
Bij het ongeluk kwamen zeventig Nederlanders om.

De Libische autoriteiten leggen de laatste hand aan een rapport over de vliegramp in 2010 in de hoofdstad Tripoli. Het rapport wordt begin dit jaar verwacht, zegt de nieuwe ambassadeur in Libië Ton Lansink woensdag in de Volkskrant. Lang was het de vraag of het onderzoek naar de vliegramp ooit nog zou worden afgerond. Door de oorlog in Libië die resulteerde in de dood van dictator Moammar Gadhafi konden de onderzoekers hun werk niet doen.

De uitkomst van het rapport is volgens Lansink voor de nabestaanden van groot belang voor hun verwerking. Nederland heeft via de Onderzoeksraad voor Veiligheid geholpen bij het onderzoek, maar de conclusies worden door de Libische autoriteiten getrokken. De stichting Vliegramp Tripoli, waarin de nabestaanden zijn verenigd, wacht volgens de krant in spanning af.

Het belangrijkste om te weten is hoe het heeft kunnen gebeuren, zegt voorzitter Toine van de Sande in de krant. Hij is de grootvader van de destijds 9-jarige Ruben die de ramp als enige overleefde.

© Novum 2013
nederlanders
tripoli
libië
gadhafi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?