Marokkaans elftal aangekomen in Zuid-Afrika

sport
26
4 jan '13
De Leeuwen van de Atlas zijn aangekomen in het gastland.

De groep verzamelde zich gisteren in Parijs om van daar naar Afrika te vliegen voor de Afrika Cup 2013. De selectie landde vanochtend op het vliegveld van Johannesburg in Zuid-Afrika. De 24 spelers, technische staf en alle andere medewerkers verblijven in het Hilton Hotel in de stad Sandton. Bondscoach Rachid Taoussi maakte onlangs het programma bekend.

Daaruit blijkt dat het team zal trainen in het Rand Stadium in Rosettenville, een voorstad van Johannesburg. Ook speelt Marokko op 8 en 12 januari trainingswedstrijden tegen Zambia en Namibië. Taoussi wil een perfecte voorbereiding meemaken en kwam met drie hoofdfases. De eerste fase duurt vier dagen en bestaat uit het aanpassen en acclimatiseren met de hoogte, de plaatselijke weersomstandigheden en de algemene sfeer.

Fase twee duurt acht dagen en zal gericht zijn op de ontwikkeling van het team. Dat moet door trainingen en de bovenstaande vriendschappelijke wedstrijden gerealiseerd worden. De laatste fase richt zich op het 'slijpen van de messen' en het voorbereiden op de groepsfase. Ook zal er een Marokkaanse speler naar huis gestuurd worden omdat er maar 23 spelers ingeschreven mogen worden.

© Redactie 2013
marokko
afrika cup 2013
zuid-afrika
voetbal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi