Anouar Kali vertrekt bij FC Utrecht

sport
0
7 jan '13
FC Utrecht neemt na dit seizoen afscheid van Anouar Kali.

De middenvelder beschikt over een aflopend contract, dat niet wordt verlengd. De wensen van Kali zijn de Domstedelingen te gortig. Utrecht maakte de gestaakte onderhandelingen zondag wereldkundig via de eigen website. Kali wachtte lang met het verlengen van zijn contract en toen de gesprekken eenmaal waren geopend bleken beide partijen niet op één lijn te zitten.

Het verschil tussen vraag en aanbod was te groot. Kali is bezig aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht en doorliep een deel van de academie van de club. Kali, die in de belangstelling staat van AZ en FC Twente, wilde aanvankelijk bij Utrecht blijven. "Dat we wekenlang in gesprek zijn geweest, betekende echt dat ik graag bij FC Utrecht wilde blijven", reageert de middenvelder.

"Ik voel dat ik een ander avontuur wil aangaan. Tot dat moment richt ik mij voor de volle honderd procent op de doelen die wij met FC Utrecht voor ogen hebben." "Anouar is een jongen van de stad en komt voort uit onze eigen academie. Dan is het spijtig dat hij de club al zo jong verlaat, zeker ook gezien de sportieve ontwikkeling die hij de laatste maanden heeft doorgemaakt", zegt Edwin de Kruijff, hoofd spelerszaken van Utrecht.

"Anouar begon als wisselspeler aan het seizoen, maar groeide al snel uit tot een belangrijke speler in ons elftal. Die ontwikkeling heeft iedereen positief verrast." Utrecht heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om Kali binnenboord te houden. De Kruijff: "Dat is niet gelukt en dat is jammer. Maar, wij gaan nu verder met het bouwen van ons elftal van de toekomst. Dat mag nooit afhankelijk zijn van één persoon."

© Voetbalprimeur 2013
marokko
anouar kali
fc utrecht
eredivisie
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?