Advocaat Estelle weerlegt uitlatingen Moszkowicz

algemeen
16
9 jan '13
De vriendin van Badr Hari heeft wel degelijk een extreem hoge rekening gekregen.

De advocaat van Estelle Cruijff, Nico Meijering, weerlegt de uitspraken van Bram Moszkowicz dat hij nooit excessief hoge reiskosten in rekening heeft gebracht. Meijering maakte woensdag een kopie openbaar van de rekeningen die de voormalig advocaat van Cruijff aan haar stuurde, waaruit blijkt dat Moszkowicz wel degelijk vijftienhonderd euro aan reiskosten in rekening bracht.

Tussen 24 augustus en 11 december sprak Moszkowicz in ieder geval negen keer met Cruijff in het Amstel Hotel, zo blijkt uit het lijstje. In totaal rekende hij 1500,02 euro voor het pendelen tussen zijn kantoor en het Amstel Hotel, een kilometer verderop. Cruijff diende dinsdag een tuchtklacht in tegen Moszkowicz. Hij zou zich naast de stevige declaraties ook niet aan zijn ambtsgeheim hebben gehouden.

Moszkowicz stond Cruijff bij toen ze moest getuigen in de zaak tegen haar partner Badr Hari. Vorige maand stapte Cruijff over naar Meijering, volgens de laatste omdat ze niet tevreden was met de rechtsbijstand. Moszkowicz ontkende dinsdag en woensdag in verschillende media in alle toonaarden dat hij gepeperde rekeningen aan Cruijff heeft gestuurd. Wel gaf hij woensdagochtend in De Telegraaf toe dat hij voorstelde om in het Amstel Hotel af te spreken omdat Cruijff niet bij een advocaat gezien wilde worden.

Meijering stelt woensdag in een verklaring dat Moszkowicz er niet goed aan doet om de waarheid publiekelijk geweld aan te doen. Hij zei dinsdag dat hij de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten op persoonlijke titel heeft gevraagd Moszkowicz onmiddellijk te schorsen.

Moszkowicz ligt al langer onder vuur vanwege verschillende tuchtzaken. In oktober werd hij uit zijn ambt gezet, maar hij mag nog werken omdat hij beroep heeft aangetekend. Het hoger beroep dient 21 februari. De uitspraak volgt naar verwachting pas in mei.

© Novum 2013
badr hari
estelle cruijff
moszkowicz
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi