Marokko nieuw oord voor afgestudeerde jongeren

economie
57
10 jan '13
Marokko is voor velen de nieuwe bestemming na het afstuderen.

Volgens Recrut heeft een op de tien Franse werkzoekenden interesse in een baan in Marokko. Met de groei van de Marokkaanse economie groeit ook de populariteit van het land als bestemming voor Europese afgestudeerden die de Franse taal machtig zijn. Op radiozender Europe 1 zei Charlotte Lefort, directeur van een recruitment website voor Marokko, daarover: 'Steeds meer Franse jongeren gaan naar Marokko om werk te zoeken. De bestemming lijkt misschien verrassend maar het land is groeiende en veel afgestudeerden beschouwen Marokko als een nieuw oord'.

Het aantal Franse jongeren die naar Marokko willen kende de afgelopen zes jaar zelfs een verdubbeling. Vooral de afgelopen twee jaar steeg het aantal door de financiële malaise in Europa. Lefort ziet niet alleen de crisis maar ook een ander belangrijk aspect voor de Marokkaanse populariteit: 'Het is heel makkelijk omdat het een Franstalig land is en niet ver van Frankrijk'.

Deze trend zagen we de afgelopen maanden ook in Spanje. Jongeren zoeken door de hoge werkloosheid steeds vaker hun heil in het Noord-Afrikaanse land. Het grote verschil met Frankrijk is dat de Fransen vaak met een hoge diploma op zak in het buitenland werken.

© Redactie 2013
marokko
frankrijk
werk
afgestudeerden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?