Bod PSV op Maher 'beledigend'

sport
3
10 jan '13
De gedroomde overgang van de Marokkaanse Nederlander naar Eindhoven is nog ver weg.

Een akkoord tussen PSV en AZ over de transfer van Adam Maher naar Eindhoven is nog ver weg. Gertjan Verbeek, trainer van de Alkmaarders, zet zijn vraagtekens bij de 'marktconforme prijs' die Marcel Brands in zijn hoofd heeft.
In de ogen van de technisch directeur van PSV is vijf miljoen euro een reële transfersom voor Maher. "Wat een marktconforme prijs is, wordt niet bepaald door Brands, maar door de markt", zegt Verbeek donderdag in het Noordhollands Dagblad. "En als Brands vijf miljoen een reëel bedrag vindt, waarom betaalde PSV anderhalf jaar geleden dan veel meer voor Kevin Strootman?"

"Die speelde bij Utrecht en had nauwelijks meer Eredivisie-ervaring dan Maher nu heeft. Maher heeft zelfs als heel wat meer Europese ervaring dan Strootman toen had. Daarom is het niet vreemd dat wij aan een veel hoger bedrag denken. En daar bovenop dan ook nog een bonus omdat het om een tussentijdse transfer gaat", vervolgt Verbeek zijn betoog.

Brands informeerde onlangs naar Maher bij AZ. Een officieel bod bleef uit. Telefonisch liet Brands wel doorschemeren wat PSV in gedachten heeft te willen betalen voor de Oranje-international: 2,5 miljoen euro. "Ik heb Adam gezegd dat ik dat telefonische bod zelfs een belediging voor hem vind. Tweeënhalf miljoen euro plus een percentage bij een doorverkoop."

Verbeek: "Tweeënhalf miljoen euro voor zo’n groot talent dat zelfs al in Oranje heeft gedebuteerd... 'Dat hoeven jullie niet eens op de fax te zetten', zeiden we tegen PSV, 'want dat valt niet serieus te nemen'."

© Voetbalprimeur 2013
maher
psv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi