algemeen
31
13 jan '13
Marokko heeft zaterdagavond de tweede oefeninterland, ter voorbereiding op de Afrika Cup 2013 gewonnen.

Namibië werd met 2-1 verslagen door doelpunten van Mounir El Hamdaoui en Youssef El Kaddioui. Marokko startte sterk aan de wedstrijd en kwam in de tweede minuut op voorsprong via Fiorentina aanvaller Mounir El Hamdaoui. De aanvaller scoorde na een fraaie actie van Liverpool aanvaller Oussama Assaidi, wiens schot half werd gered door de doelman van Namibië, waarna El Hamdaoui de bal knap binnen schoot.

De ploeg van bondscoach Rachid Taoussi creëerde na het openingsdoelpunt wat kansen, maar die werden niet benut, omdat de spelers elkaar telkens niet konden vinden. Aan het einde van de eerste helft kwam Namibië via Kaimbi op gelijk hoogte, na een foute pass van Aston Villa middenvelder Karim El Ahmadi, die de bal inleverde op het middenveld.

In de tweede helft besloot Taoussi om wat spelers de kans geven om zich te laten zien en dat leidde in de 81ste minuut tot de 2-1 voorsprong. AC Ajaccio middenvelder Chahir Belghazouani zag zijn schot gered worden door de keeper van Namibië, waarna OCS Safi aanvaller Abderrazak Hamdallah de bal afleverde bij FAR Rabat aanvaller Youssef El Kaddioui, die de bal hard in het doel schoot.