Opnieuw schokkende groepsverkrachting in India

buitenland
24
13 jan '13
India heeft weer te maken met een groepsverkrachting.

De politie in India heeft zaterdag zes mannen gearresteerd die verdacht worden van de groepsverkrachting van een vrouw. De zaak lijkt sterk op de verkrachting van een Indiase studente die veel verontwaardiging losmaakte in India. Een 29-jarige vrouw was vrijdag per bus onderweg naar haar dorp in de noordelijke deelstaat Punjab. Ze was de enige passagier.

Ondanks smeekbeden de bus te stoppen reden chauffeur en de kaartjescontroleur haar dorp voorbij om stil te houden op een afgelegen plek. Daar werd ze in een gebouw de gehele nacht door hen en vijf anderen bij toerbeurt verkracht, aldus de politie. Zaterdagochtend werd ze bij haar dorp gedumpt. De politie liet weten zes arrestaties te hebben verricht en nog op zoek te zijn naar de zevende verdachte.

De verkrachting van de studente in New Delhi in december resulteerde in massademonstraties en een verhit debat over de veiligheid van vrouwen in India. De studente overleed onlangs aan de verwondingen die haar waren toegebracht. Demonstranten en politici hebben opgeroepen tot strengere wetgeving, hervormingen in het politieapparaat en een algehele mentaliteitsverandering in India.

De moeder van de studente sprak zich in The Times of India voor het eerst uit over de gruweldaad die haar dochter het leven kostte. Alle zes de verdachten in de zaak verdienen de doodstraf, zei ze.

© Novum 2013
india
groepsverkrachting
punjab
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi